Skip to main content

Over ons

Over ons | ICC-International BV

Logo ICC InternationalICC-International BV werkt aan een schone en eerlijke wereld. We creëren een schone en gastvrije omgeving waar de gebruikte oplossingen milieuvriendelijk en duurzaam zijn. We zoeken actief naar innovatie in de tapijtreinigings- en brandvertragende sector om de nieuwste en veiligste technologie te bieden die niet alleen effectief maar ook duurzaam is.

ICC-International is de Europese distributeur van Texatherm systems Ltd en Eco-Sol fire retardants ltd, beide zijn toonaangevende bedrijven in het Verenigd Koninkrijk en leiders in hun vakgebied.

Wij geloven in een betere wereld

Bij ICC-International geloven we in een schonere wereld. We zijn blij dat we twee toonaangevende en vooruitstrevende bedrijven kunnen vertegenwoordigen die door innovatieve groene en duurzame oplossingen voor de werkplek hebben gecreëerd. We zijn er trots op dat we deze marktleidende bedrijven het platform kunnen bieden om hun bereik in Europa te vergroten.

 

EvaClean

logo EvaClean

EvaClean-infectiepreventie heeft een cruciale rol gespeeld bij het voorkomen van de verspreiding van COVID-19. Geconfronteerd met buitengewone uitdagingen, hebben industrieën in elke sector EvaClean gevraagd om de volksgezondheid te helpen beschermen. Er is weinig veranderd in de infectiebestrijdingsindustrie. In de meeste faciliteiten wordt tegenwoordig nog steeds vertrouwd op emmers, zwabbers, poetslappen en doekjes, ondanks het feit dat ze tot 75% van de kameroppervlakken onaangeroerd laten. Inconsistente toepassing, fouten van werknemers en tijdsdruk maken de uitdaging om faciliteiten schoon en hygiënisch te houden nog ingewikkelder. Deze uitdagingen worden zorgwekkender in het licht van toenemende bedreigingen.

Duurzame chemicaliën van ziekenhuiskwaliteit. Geavanceerde technologieën.

Reinig en desinfecteer tot 80% meer oppervlakte in dezelfde tijd die nodig is met het gebruik van de huidige emmers, poetslappen, doekjes of andere hulpmiddelen voor infectiebeheersing.

PurTabs snel oplossende desinfectie- en ontsmettingstabletten.

Onze compacte, geconcentreerde PurTabs lossen snel op in gewoon kraanwater om een ​​verscheidenheid aan sterktes te produceren om aan de behoeften van elke faciliteit te voldoen. Van de lage ontsmetting die nodig is voor oppervlakken die in contact komen met voedsel, tot krachtige infectiecontrole voor C. diff in zorginstellingen.

360° elektrostatische spuittechnologie.

Protexus elektrostatische sproeiers desinfecteren en ontsmetten gemakkelijk rond gebogen en moeilijk bereikbare oppervlakken en bedekken tot 3x het oppervlak van een conventionele sproeier of mister met dezelfde hoeveelheid tijd en arbeid.

Gezondheidszorg.

Toonaangevende ziekenhuizen, niet-acute instellingen, verpleeghuizen, tandheelkundige instellingen en dierenklinieken vertrouwen op EvaClean voor het voorkomen van uitbraken variërend van griep tot C diff.

Atletiek en professionele sporten.

Alle soorten fitnessclubs en sportfaciliteiten vertrouwen op EvaClean voor het desinfecteren van apparatuur, het elimineren van geuren en het handhaven van een gezonde omgeving.

Onderwijs.

EvaClean wordt gebruikt in educatieve omgevingen, van kinderdagverblijven tot universiteiten om alle ruimtes te ontsmetten die worden gemist met traditionele schoonmaakprogramma's.

Foodservice.

EvaClean wordt gebruikt om oppervlakken en apparatuur die in contact komen met voedsel te ontsmetten in cafetaria's, restaurants, kruideniers en groothandels.

Aannemers voor bouwservices.

Aannemers van gebouwenservice gebruiken het EvaClean-systeem om commerciële, industriële en institutionele voorzieningen te verbeteren.

Texatherm Systems

logo texathermTexatherm is een bedrijf dat is opgericht met als doel dat vastbesloten is om de professionele tapijt- en meubelreinigingsindustrie te transformeren.

Mark Mullane startte in de jaren negentig een gespecialiseerd tapijt- en meubelreinigingsbedrijf in Portishead, Aquadri genaamd. Het bedrijf groeide gestaag en handelde binnen een straal van 80 kilometer rond Bristol.

Nadat commerciële warm water extractiemachines in de jaren '70 in het VK werden geïntroduceerd, is er maar weinig veranderd; de investeringen van fabrikanten in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en methoden voor de industrie waren erg laag. In wezen is het uiterlijk van de machines veranderd, maar de technologie, methoden en interne werking hebben nagenoeg geen groei meegemaakt, waardoor de bouwkwaliteit over het algemeen onvoldoende is. Vanwege hun ontwerp en het huidige gebrek aan systemen om de kritieke componenten van de machine te besturen, zijn er verschillende problemen op de markt met prestatie- en betrouwbaarheidsproblemen. Er is een acceptatie door professionals uit de industrie dat er aanhoudende kosten verbonden zijn aan constant onderhoud vanwege lekken en regelmatige vervanging van onderdelen.

Tijdens het opbouwen van het bedrijf Aquadri, ontdekte Mark dat zijn succes en kwaliteit van het werk, vragen wekte bij grote commerciële gebouwen en facilitaire managers. De overgang van residentieel werk naar commercieel werk bleek moeilijk vanwege de opkomst van tapijten met een laag profiel en hun ondoordringbare onderkant, waardoor er geen luchtstroom door het tapijt zou kunnen worden getrokken. Het gebrek aan luchtstroom betekende dat traditionele standaard reinigingsmethoden zoals warm water extractie niet altijd konden voldoen aan de normen die Mark vereist. Na uitgebreid onderzoek van toonaangevende leveranciers van professioneel apparatuur en reinigingsproducten in de industrie, werd duidelijk dat er niets beschikbaar was dat de systemen en methoden die hij al gebruikte, zou verbeteren. Verder onderzoek en overleg met collega-professionals bevestigden confirmed that the norm in the industry was to extract and then run a bonnet over the carpet afterwards or just bonnet pad clean the surface for an optical clean. Neither of these methods would clean the carpet properly and to the standards Mark required.


Op dit punt begon Mark naar een alternatief te kijken en door zijn ervaring realiseerde hij zich dat warmte een cruciale rol speelde in de schoonmaakprocessen die hij al gebruikte. Hij begon toen te experimenteren met verwarmde schoonmaakpads en prototypen van reinigingsproducten van een ontwikkelaar, gespecialiseerd in het vervaardigen van reinigingsproducten. Uiteindelijk leverde een combinatie van een op alcohol gebaseerd pre-spray oplossingsmiddel dat rechtstreeks op het tapijt werd aangebracht, gevolgd door het mengen van een reactieve oplossing via een verwarmd schoonmaakpad, verrassende resultaten op.

Er is nooit één methode of reinigingsmachine beschikbaar geweest die de grote verscheidenheid aan tapijten en meubelstoffen die tegenwoordig verkrijgbaar zijn, zou kunnen reinigen. De meeste bedrijven hebben en schaffen nog steeds dure apparatuur aan om hun reinigingsmethoden aan te passen aan de klus. Dit was ook het geval bij Texatherm-medewerkers die nog steeds warm water- extractiemachines nodig hadden om bekleding te reinigen en bepaalde soorten tapijtreinigingsklussen aan te pakken, bijvoorbeeld herstellende reiniging van sterk vervuilde tapijten in pubs, hotels en verpleeghuizen enz.

Na het luisteren naar, en het opnemen van feedback van klanten werd het duidelijk dat ze erg enthousiast waren over het Texatherm-systeem, maar nog steeds andere machines moesten opzetten bij klussen die tapijt, stoffering en mogelijk harde vloerreiniging omvatten. Mark begon klanten te ondervragen en het enige constante was dat ze graag één machine wilden opzetten die verschillende reinigingsmethoden kon aanpassen, combineren en leveren.

De volgende natuurlijke vooruitgang van Texatherms was om zo'n machine te produceren en na vijf jaar ontwikkeling de EMV201 op de markt te brengen.

Door feedback van klanten en de ervaring van Texatherms eigen medewerkers, erkenden ze dat er iets heel unieks en speciaals moest worden ontworpen als we onze doelstellingen wilden bereiken, we erkenden ook dat we niet alle vaardigheden in huis hadden om zo'n eenheid te ontwerpen en alle storingen in de hele branche op te kunnen lossen. Texatherm onderzocht systematisch elk afzonderlijk onderdeel in een extractiemachine, gevolgd door gedetailleerd overleg met de hulp van ingenieurs uit relevante toeleverende industrieën. Hierdoor begreep Texatherm waarom machines momenteel onbetrouwbaar waren met een korte levensduur op kritieke systemen. Mark begon vervolgens met het individueel ontwerpen van elke zwakte uit ons ontwerp. Dit werd bereikt door specialisten op elk gebied in dienst te nemen en nieuwe besturingssystemen te ontwikkelen, terwijl we bepaalden dat onze leveranciers leveren volgens onze ontwerpspecificaties en niet die van hen.

Eco-Sol LTD – Duurzame brandwering

Flametect logoEco-Sol Ltd heeft meer dan 30 jaar ervaring in hout- en textiel brandvertragende behandelingen voor binnenlandse en internationale markten. Ons assortiment brandvertragende oplossingen is van de hoogste standaard en is zeer concurrerend in kosten en prestaties.

Eco-Sol heeft de productie in eigen huis in het VK. Onze rol bij Eco-Sol Ltd is het leveren van zeer effectieve versies voor industriële, textiel- en houtbehandelingen, met een laag risico in de industriële sector, en het grote publiek die zo veilig en "milieuvriendelijk" mogelijk zijn.

Enkele klanten:

  • Harrods,
  • BBC,
  • Dr.Who,
  • Game of Thrones,
  • Vikings,
  • Disney on ice
  • Filmstudio's waar het gebruik van vuur relatief is en bescherming vereist is voor de special effects.

Eco-Sol levert ook brandvertragende sprays voor huishoudelijk gebruik en voor de veiligheid in huis.