Skip to main content

Veel gestelde vragen

Aviation
Brengen Flametect-sprays mijn vliegtuigstof naar de Wet luchtvaart-specificaties?

In de meeste gevallen heeft Flametect Nitro de voorkeur omdat het, in tegenstelling tot andere vlamvertragers, niet corrosief is voor metalen en andere vliegtuigonderdelen. Vliegtuigaannemers, ontwerpers en revisiepersoneel; neem contact met ons op voor specifieke vlamvertragers voor uw brache die niet beschikbaar zijn op deze website, inclusief lederen brandvertragers.

 

Gebouwen en Constructie
Kunnen bouwmaterialen zoals hout, MDF, spaanplaat en andere bouwmaterialen met vlamvertragende sprays worden aangepast aan de huidige ontvlambaarheidsnormen?

In de meeste gevallen: JA. Er zijn veel voorschriften voor de ontvlambaarheid van gebouwen. De meest voorkomende is BS 476 (oppervlaktespreiding van vlammen)

Bouwplaatsen LET OP ONZE NITRO VLAMVERTRAGER IS NIET-CORROSIEF.

Architecten, ontwerpers en bouwers; neem contact met ons op voor advies over een reeks gespecialiseerde vlamvertragers die niet beschikbaar zijn op deze website.

 

Boten en schepen
Kunt u vlamvertragende sprays leveren voor boten en schepen?

Ja! Voor een volledig rustgevend gevoel, gebruik Flametect Nitro op alle interne stoffen. Gebruik voor textiel dat in contact komt met natte zeilkleding Nitro D.

Bij het zoeken naar certificering voor charteren, schipperen of zelf huren, is vlamvertragend textiel meestal vereist voor grotere en commerciële schepen.

 

Gordijnen, vitrages, tapijten en vloerkleden
Zullen brandwerende sprays voorkomen dat mijn gordijnen en vloerbedekking vlam vatten?

In de meeste gevallen; JA. Als uw gordijnen, vitrages en tapijten gemaakt zijn van natuurlijke materialen, gebruik dan Flametect C. Als ze gemaakt zijn van synthetische materialen, gebruik dan Flametect Nitro.

Als u niet zeker bent van het materiaal, gebruik dan Flametect Nitro omdat het werkt op natuurlijke, synthetische en gemengde vezeltextiel. Toestaan ​​van de textiel BS 5867 deel 2, type B (gordijnen in openbare gebouwen).

Momenteel leveren wij aan theaters, bioscopen, grote hotelgroepen, woningen, kinderdagverblijven, scholen, universiteiten, winkels, winkelcentra, gevangenissen en booreilanden. Eigenlijk overal waar het publiek toegang heeft.

Er zijn geen regels voor huizen, maar vlam vertragende gordijnen en tapijten kunnen je gemoedsrust in huis geven.

Displays, winkels en kunst
Kan mijn winkeldisplay of kunstdisplay vlamvertragend worden gemaakt om mijn klanten te beschermen en te voldoen aan de veiligheidsvoorschriften met behulp van vlamvertragende sprays?

Ja. Wij voorzien de ontwerpafdelingen van bekende winkelketens en individuele kunstenaars van vlamvertragers om hun displays te behandelen om te voldoen aan de huidige regelgeving in de detailhandel en commerciële omgevingen.

 

Environment
Zijn uw vlamvertragers milieuvriendelijk?

Flametect C en Flametect Nitrozijn groen en geclassificeerd als ongevaarlijk en we werken samen met en voorzien eco-industrieën van vlamvertragers.

Kunstplanten en bloemen
Kunnen kunstplanten en bloemen vlamvertragend gemaakt worden?

Ja. Onze Nitro flame retardant kan worden gebruikt om natuurlijke en synthetische kunstplanten en bloemen vlamvertragend te maken. Er is momenteel geen norm voor ontvlambaarheid voor deze artikelen, maar we hebben een speelgoednorm BS 5665 Pt 2 EN 71-2 aangenomen als geschikte norm voor het testen van deze producten.

Hotels
Kunnen hotelgordijnen, vitrages, bedovertrekken behandeld worden om ze brandwerend te maken?

Zeker ja. Dit is een groot deel van ons bedrijf en we hebben het geluk de enige leverancier van vlamvertragers te zijn aan een grote internationale hotelgroep. Sommige hotels kiezen voor brandwerende producten en materialen, deze producten en materialen zijn erg duur en de keuze is zeer beperkt. Andere hotels verhogen de veiligheid van het textiel met een tweejaarlijkse behandeling met vlamvertragers of na het wassen. Let op: onze Nitro-producten zijn huidvriendelijk.